Imagen de cubierta local
Imagen de cubierta local
Imagen de Google Jackets

Desactiva tus prejuicios y piénsalo otra vez: encuesta sobre prejuicios nocivos en la juventud española : informe de resultados enero 2021 / Autores: Luis Miguel Barral et al. [Recurs electrònic]

Colaborador(es): Tipo de material: TextoTextoDetalles de publicación: Madrid : Centro Reina Sofía sobre Adolescencia y Juventud, Fad enero 2021Descripción: 1 pdf., 217 pISBN:
  • 9788417027575
Tema(s): Recursos en línea: Resumen: "Des del Centre Reina Sofia sobre Adolescència i Joventut volem donar veu, una vegada més, als nois i noies joves per a conèixer les seves opinions, vivències i creences sobre temes fonamentals que afecten la seva vida social. En aquesta ocasió, amb l'objectiu de treballar en la construcció d'una societat plural, inclusiva i tolerant, que respecti als diversos col·lectius i grups, ens hem centrat en analitzar la problemàtica dels estereotips i prejudicis nocius. Per a això, hem optat per un enfocament innovador que dóna compte tant de la recepció com de l'emissió de prejudicis per part dels i les joves, aportant dades d'enquesta que completen la mirada qualitativa prèvia, publicada en 2020. Els estereotips i els prejudicis involucren creences, generalitzacions i valoracions sobre altres persones o grups socials sobre la base de les seves característiques personals i físiques, formes de vida, ideologia, identitats de gènere, origen ètnic o orientació sexual, entre altres. Es tracta de creences limitants que nodreixen la vulnerabilitat dels i les joves, perquè afecten la seva intimitat i identitat personal, però també a les seves possibilitats de desembolicar-se i interactuar públicament. En aquesta recerca, vam mostrar com una gran part de joves són conscients que emeten prejudicis nocius, especialment gràcies a l'enorme altaveu mediàtic que suposa Internet i les xarxes socials. Entre els factors que correlacionen amb l'emissió de prejudicis, trobem l'exposició als entorns tòxics generats per l'ús intensiu de xarxes socials, la polarització ideològica i el pessimisme personal i generacional respecte al futur. No obstant això, hi ha un percentatge encara major que afirma rebre prejudicis nocius a nivell personal. I trobem importants desigualtats que afecten la desvaloració personal: així, les dones reben prejudicis nocius amb major freqüència que els homes a l'hora d'expressar les seves idees, la qual cosa ens condueix a ressaltar novament la importància de treballar per la igualtat de gènere i afavorir especialment les capacitats i oportunitats de les dones joves."
Etiquetas de esta biblioteca: No hay etiquetas de esta biblioteca para este título. Ingresar para agregar etiquetas.
Valoración
    Valoración media: 0.0 (0 votos)

"Des del Centre Reina Sofia sobre Adolescència i Joventut volem donar veu, una vegada més, als nois i noies joves per a conèixer les seves opinions, vivències i creences sobre temes fonamentals que afecten la seva vida social. En aquesta ocasió, amb l'objectiu de treballar en la construcció d'una societat plural, inclusiva i tolerant, que respecti als diversos col·lectius i grups, ens hem centrat en analitzar la problemàtica dels estereotips i prejudicis nocius. Per a això, hem optat per un enfocament innovador que dóna compte tant de la recepció com de l'emissió de prejudicis per part dels i les joves, aportant dades d'enquesta que completen la mirada qualitativa prèvia, publicada en 2020. Els estereotips i els prejudicis involucren creences, generalitzacions i valoracions sobre altres persones o grups socials sobre la base de les seves característiques personals i físiques, formes de vida, ideologia, identitats de gènere, origen ètnic o orientació sexual, entre altres. Es tracta de creences limitants que nodreixen la vulnerabilitat dels i les joves, perquè afecten la seva intimitat i identitat personal, però també a les seves possibilitats de desembolicar-se i interactuar públicament. En aquesta recerca, vam mostrar com una gran part de joves són conscients que emeten prejudicis nocius, especialment gràcies a l'enorme altaveu mediàtic que suposa Internet i les xarxes socials. Entre els factors que correlacionen amb l'emissió de prejudicis, trobem l'exposició als entorns tòxics generats per l'ús intensiu de xarxes socials, la polarització ideològica i el pessimisme personal i generacional respecte al futur. No obstant això, hi ha un percentatge encara major que afirma rebre prejudicis nocius a nivell personal. I trobem importants desigualtats que afecten la desvaloració personal: així, les dones reben prejudicis nocius amb major freqüència que els homes a l'hora d'expressar les seves idees, la qual cosa ens condueix a ressaltar novament la importància de treballar per la igualtat de gènere i afavorir especialment les capacitats i oportunitats de les dones joves."

No hay comentarios en este titulo.

para colocar un comentario.

Haga clic en una imagen para verla en el visor de imágenes

Imagen de cubierta local

Con tecnología Koha